Вчера, 03 юни, на церемония на Морска гара – Варна, се проведе награждаването на победителите в генералното класиране на регата Varna Channel cup 2018, която се проведе от 31 май до 03 юни във Варна.
Последният ден бяха проведени решаващите 3 гонки в акваторията на Варненския залив, като финалът се отличи със силно време, попътен вятър и логично – с оспорвана борба във всички класове.
Taка, след оспорвани гонки и непрекъсната смяна на призьорите, генералното класиране стана ясно в последния момент.
Kупата в клас IRC 1 Racers и тази година грабна екипажът на PETRA.със шкипер Павел Дуков. Второто и третото място в генералното класиране на същия клас бяха съответно за “LZ Yachting” и „WASABI”.
В клас IRC 2 Cruisers победата отиде при „DARA”, второто място при „OBERON”, а третото при екипажа на Медицински университет – Варна с яхта „HYGEIA” и шкипер Ангел Дипчиков.
Купата за гонката в клас IRC 3 Classic вдигна екипажът на “UK SAILMAKERS”. Втори в класа останаха „PHOENIX”, а трети „IMPALA”.
В клас ORC A първото място бе отново за “PETRA”, а второто и третото, съответно за „RONIN” и “EXTASY”. В ORC B призовите места се разпределиха както следва – първо – за „WASABI”, второ – за „HYGEIA” и трето за „DARA”. В ORC C купата вдигна екипажът на „PROXIMA”, второто място бе за “SREBRENA”, третото за „KALINA”. Бургазлиите от “UK SAILMAKERS” пък станаха първи в клас ORC Conrad 25, следвани от „PHOENIX” и „ALBIREO“.
Освен купите, екипажите си поделиха като награда порядъчно количество шампанско, което допринесе за настроението на коктейла за закриване на регатата.
Тазгодишното, пето издание на регатата Varna Channel Cup, събра 250 ветроходци и 35 яхти, плаващи под флаговете на България и Румъния. Varna Channel Cup се организира с подкрепата на Община Варна и под патронажа на кмета Иван Портних, като тази година зад регатата отново застана генералния спонсор хотел-казино „Черно море“, както и логистична фирма DHL, Meдицински университет – Варна, Български морски квалификационен център, Lafka, ресторант Godzila, KFC, бира Glarus и много други, което спомага за нейното разрастване и устойчивост.
Равносметката от изминалите дни – много незабравими емоции за всички участници и любители на ветроходството. Организаторите си пожелаха догодина да увеличат броя на лодките, а спонсорите обещаха, че и занапред ще застават зад регатата, допринасяйки за развитието на ветроходния спорт в България.

Генерално класиране Varna Channel Cup 2018
IRC I

1. PETRA – Павел Дуков
2. LZ YACHTING – Лъчезар Братоев
3. WASABI – Валентин Николов

IRC II

1. DARA – Александър Георгиев
2. OBERON – Любомир Вечев
3. HYGEIA – Ангел Дипчиков

IRC III

1. UK SAILMAKERS – Михаил Копанов
2. PHOENIX – Богомил Пехливанов
3. IMPALA – Иван Костадинов

ORC A

1. PETRA – Павел Дуков
2. RONIN – Стефан Стефанов
3. EXTASY – Васил Попов

ORC B

1. WASABI – Валентин Николов
2. HYGEIA – Ангел Дипчиков
3. DARA – Александър Георгиев

ORC C

1. PROXIMA – Свилен Дойков
2. SREBRENA – Димитър Филипов
3. KALINA – Божидар Каракашев

ORC Conrad 25

1. UK SAILMAKERS – Михаил Копанов
2. PHOENIX – Богомил Пехливанов
3. ALBIREO – Венцислав Мазаков

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *